02 494 2690
Пон - Пет | 10:00 - 17:00

7 причини за да изберете фулфилмънт център - част 1

Fulfillmento > Блог > Полезно > 7 причини за да изберете фулфилмънт център – част 1

7 причини за да изберете фулфилмънт център – част 1

Posted by: Kalina Kaludi
Category: Полезно

Едно от най-големите предизвикателства при управлението на електронната търговия е намирането на ефективен и евтин начин за доставяне на вашите стоки до крайния клиент.

За разлика от дигиталните продукти, които могат да бъдат доставени чрез изтегляне или електронна поща, физическите продукти трябва да бъде доставени с помощта на куриер като Eконт, Спиди и други.

Това, че продавате физически продукти онлайн, не означава, че вие трябва да съхранявате собствените си запаси и да ги изпращате собственоръчно.

Всъщност, повечето малки и средни онлайн магазини днес използват центрове за изпълнение (фулфилмънт) на поръчките си, за да автоматизират изпълнението на заявките си, така че да могат да се съсредоточат върху развитието на техния бизнес.

Накратко, един център за изпълнение се грижи за всички ваши изисквания като обработка на поръчки, инвентаризация и гаранция, че клиентите ще получат поръчките си навреме.

Фулфилмънт центровете предлагат и обработка на върнати поръчки и комуникация с крайните клиенти.

Ето как работят те:

  • Получавате поръчка в онлайн магазина си;
  • Платформата за електронна търговия автоматично изпраща поръчката до центъра за изпълнение;
  • Центърът за изпълнение подготвя и предава поръчката на куриер за доставка;
  • В платформата на центъра за изпълнение можете да следите пътя на всяка една поръчка;
  • При проблеми с поръчката, като непълен адрес или липсващ продукт, центъра за изпълнение комуникира с клиента с цел своевременното му отстраняване и изпращането ѝ

Всъщност не ви се налага да се занимавате със съхранение и доставка на продукти, което ви дава време да се съсредоточите върху други аспекти на вашия бизнес, като маркетинг, разработване на продукти и увеличаване на продажбите.

Ще ви дадем 7 причини, поради които трябва да преместите вашият инвентар в център за изпълнение, дори ако смятате, че можете да се справите сами.

Причина 1: Фулфилмънт център ще ви освободи пространство

Едно от важните неща при продажбата на физически продукти онлайн е, че трябва да имате място за съхранение на вашите стоки. Имаме няколко клиента, които споделиха, че когато са започнали да продават онлайн, гаражът се е превърнал в склад. С нарастването на техния бизнес, инвентарът започнал да се промъква и в други части на апартамента. Фулфилмънт центъра потенциално може да спаси брака ви, когато осъзнаете че бизнесът трябва да се “изнесе” от дома.

Ако не искате и офисът ви да бъде препълнен с кутии, центърът за изпълнение може да освободи място на ниска цена, особено когато отчетете и разходите за електричество и поддръжка.

Причина 2: Център за изпълнение ще ви спести пари

Ако сега опаковате и изпращате вашите поръчки, може да помислите колко време ви струва това. Време, в което може да отделите за маркетинг и увеличване на продажбите, а работата да бъде извършена от фулфилмънт център за минимална сума. Когато бизнесът ви се разрастне и надхвърли възможностите ви за опаковане – ще трябва да решите дали да наемете повече персонал или да използвате център за изпълнение.

Ето нещо много важно.

Фулфилмънт центровете са оптимизирани да извършват конкретна дейност – складиране, подготовка и изпращане на стока. Поради тази причина там се обработват поръчки по-ефективно отколкото можете вие да го правите на част от цената, която плащате сега.

И тъй като фулфилмънт центровете изпращат големи обеми пратки, могат да ви предоставят значително по-ниски цени за доставка от куриерите.

Наемането на допълнителни офис площи, склад и служители често са по-скъпи от аутсорсинга на вашето изпълнение на фулфилмънт център.

Причина 3: Център за изпълнение може да предложи по-бърза доставка

Когато вие изпълнявате собствените си поръчки, най-вероятно те ще се транспортират от вашия офис или ще отделяте време да ходите до офис на куриер.

Използвайки складово обслужване можете да съхранявате стока на множество локации. В зависимост от това къде живее вашият клиент, най-близкият склад ще бъде избран да достави вашите стоки възможно най-бързо.

Като използвате центрове за изпълнение на множество местоположения, можете да обещаете по-бързи срокове за доставка, които могат да привлекат повече клиенти да купуват от онлайн магазина ви.

Ако горните причини са ви убедили, че е време фулфилмънт център да обработва вашите поръчки, свържете се с нас за безплатно ДЕМО. Вижте останалите 4 причини, поради които един център за обслужване ще помогне на бизнеса ви.

Author: Kalina Kaludi