02 494 2690
Пон - Пет | 10:00 - 17:00

Често задавани въпроси

Fulfillmento > Често задавани въпроси

Предлагате ли онлайн фулфилмънт?

Разбира се! Ние покриваме всички нужди. Ползвайки Fulfillmento можете да продавате през:

 1. Собствен онлайн магазин
 2. Маркетплейс платформи (Amazon, eMAG..)
 3. Поръчки по телефона, имейл, чат или друг канал.

С нашата напълно автоматизирана и интегрирана система за обработка на поръчки и контрол на инвентара сме готови да отговорим на всички предизвикателства, които вашите маркетингови усилия могат да ни поднесат.

Колко време отнема създаването на нов акаунт?

Незабавно, когато вие сте готови т.е. в деня, в който приемете оферта от Fulfillmento, това, което трябва да направите, е:

 1. Да се регистрирате
 2. Да въведете вашия списък с продукти и описания на SKU
 3. Да изпратите вашата стока
 4. Да инсталирате плъгина към нашия софтуер

За всяка стъпка можете да разчитате на помощ от наша страна.

Ние сме в състояние да започнем обработването на поръчките до 1 работен ден, след като получим вашата стока.

Трябва ли да подписваме договор с вас?

Не, не е задължително. Ние предлагаме общи условия, с които трябва да се запознаете.

Имате право да се откажете по всяко време.

Фулфилмънта подходящ ли е за малки бизнеси?

Да. Нашият фокус са малките и средни онлайн магазини. Имаме богат опит с изпълнението на поръчки за малки бизнеси.

За разлика от големите фирми, които разполагат с персонал, изграден процес и инвестиции в склад и платформи, малките и средни фирми нямат финансовата и административна възможност да изградят логистиката си сами. За това сме ние, които сме готови да извършим всички необходими дейности, независимо малък или голям сте в бизнеса. Предполагаемо е, че с нас вероятно ще пораснете, но ние не делим клиентите на малки и големи.

Защо да използваме фулфилмънт или център за изпълнение на поръчки?

С развитието на бизнеса ви ще откриете, че въвеждането на нови продукти, маркетингови стратегии и увеличаване на броя поръчки ще са нещата, които носят радост и удовлетворение от работата ви. Но за да се съсредоточите върху силните ви страни, което най-вероятно няма нищо общо с поддържането на склад, незаобиколим фактор за това е възлагане изпълнението на поръчките ви на фулфилмънт център, което ви спасява от досадните моменти във вашата дейност. 

Прочетете за 7-те причини поради които за вас е по-изгодно да използвате център за изпълнение на поръчки

Колко струват вашите услуги?

Стойността на услугите ни можете да видите тук.

Ето как ценообразуваме:

Склад:

При нас се плаща на използван обем. Системата засича колко броя имате от всеки продукт всяка нощ и изчислява обемът който заема. На края на месеца се пресмята средният използван обем и така се начислява таксата за складиране. При нас не плащате за въздух. 

Обработка на поръчки:

Всяка поръчка, която бива подготвена за изпращане се таксува – заплаща се самата обработка, както и опаковката и етикетирането.

Куриерски услуги:

Ние работим с няколко куриера във всяка държава. Някои имат офисни мрежи, други не. Ако клиентът ви е посочил, че иска да получи пратката си в конкретен офис на конкретен куриер, платформата ще се съобрази с това. В противен случай ще се ползва куриер, който платформата избере на базата на множество фактори, като цената е един от тях. По този начин можем да предложим цена на куриерска услуга, която е възможно най-оптималната за пазара и която вие сами трудно бихте постигнали.

Наложени платежи:

Когато куриерите изплатят на нас наложените платежи, нашата платформа изчислява колко трябва да изплати на всеки търговец. Ако не е уговорено друго, веднъж седмично превеждаме сумите събрани през изминалата седмица по банков път. Ние не събираме такса за наложените платежи, но куриерите събират. При избора на куриер, участва и този фактор.

Комуникация с клиенти:

Когато някоя поръчка има проблем, който е свързан с данните на клиента (адрес, имена, телефонен номер), ние полагаме усилия да се свържем с него автоматизирано или чрез оператор за да може да изпратим поръчката възможно най-бързо. Тъй като всяко забавяне на обработката на поръчката повишава риска от това доставката да пропадне и поръчката да се върне обратно при нас, ние постоянно разработваме процеси чрез които да намалим броя на пропадналите поръчки. Комуникацията може да е чрез телефонни обаждания, email, смс и други платформи за комуникация.

Дали нашите продукти са застраховани ?

Тъй като не се явяваме собственик на вашата стока, не можем да я застраховаме.

Ако вие имате застраховка, трябва да осигурите нова полица или да разширите съществуващата, за да покрива стоката, която се съхранявате при нас.

Можете ли да управлявате върнатите (непотърсени) поръчки?

Да, поръчките се връщат при нас и следваме всички ваши указания. Всяка върната поръчка, заради неуспешна доставка или връщане от страна на клиента се обработва и преглежда. Ако е възможно продуктите се връщат за повторно изпращане. Ако не, се складират до получаване на указания от вас.

Има ли продукти, които не приемате във вашия склад?

Да, запазваме си правото да не приемем стока, когато безопасността, законността, рискът, размерът, теглото, чувствителността към температура и нетрайността са проблем. Тези типове стоки са описани в общите ни условия

Как се процедира, когато Fulfillmento допусне грешка?

Въпреки че имаме 99% степен на точност, всяка възникнала грешка ще бъде отстранена за наша сметка.

Например, ако се изпрати грешен продукт, ние от Fulfillmento се свързваме с клиента и изпращаме правилната стока за наша сметка. 

Какво става, ако куриерите изпратят стока до грешен адрес или повредят продуктите ми?

Ако превозвачът направи грешка, ние комуникираме с него, поддаваме рекламации и изискваме всички възможни обезщетения и корекции от тяхна страна.

Изпращате ли потвърждения по имейл при експедиране на поръчката?

Да, ако клиентът е оставил имейл адрес.

Изпращаме 3 имейла, които да информират за движението на поръчката. 

Чрез платформата на Fulfillmento клиентът може да нанесе корекции на своите данни до момента в който поръчката не бъде предадена на куриера.

Какъв вид опаковки използвате?

Всяка поръчка се опакова в зависимост от нуждите ѝ. 

 • Ако продуктът е производствено опакован, така, че куриерите могат да го приемат и да се гарантира неговата цялост, ще бъде изпратен така. 
 • Ако поръчката има два или повече продукта, ги опаковаме като един продукт или според вашите инструкции.

Стандартно поръчката заминава в собствена опаковка или в куриерски пликове, които ние закупуваме от куриерите или от други доставчици.

Какъв тип отчети ще получавам?

През нашата платформа можете да следите 

 • Всички поръчки влезли в системата.
 • Имате възможност да групирате по отделни статуси, продукти, наложени платежи и счетоводен отчет продажби. 
 • Отчети могат да бъдат филтрирани по периоди, куриери, държава и др. 

Всекидневно се генерира имейл за продуктите, които са с малки количества в склада.

В случай, че стандартните отчети не отговарят на моите нужди?

За всеки клиент можем да създадем отчети според нуждите му. Създадем ли допълнителен отчет, обаче, вероятно той ще е инструмент, който ще предложим и на другите си клиенти.

Колко често ще получавам отчет?

Толкова колкото имате нужда: дневен, седмичен, месечен, за избрани периоди. 

Отчети не се получават на имейл, а са достъпни през платформата. Ако е необходимо можете да го експортирате и запазите при вас.

Как поръчките от моя сайт ще достигат до вас?

С интеграция на плъгин, който може сами да инсталирате. Ако имате нужда от помощ, наш служител ще ви помогне.

Имаме разработени плъгини за всички популярни системи за онлайн магазини, като WooCommerce и Prestashop, както и изградена интеграция с маркетплейс платформи, като Амазон и еМАГ. 

Свържете се с нас ако не откривате вашият отговор тук или искате да разберете как да стартирате!