02 494 2690
Пон - Пет | 10:00 - 17:00

7 причини за да изберете фулфилмънт център - част 2

Fulfillmento > Блог > Полезно > 7 причини за да изберете фулфилмънт център – част 2

7 причини за да изберете фулфилмънт център – част 2

Posted by: Kalina Kaludi
Category: Полезно

В предишната статия ви разказахме накратко какво е фулфилмънт или още център за изпълнение на поръчки, както и неговите предимства. Става въпрос, не само, че поръчките ви ще достигат бързо до крайния клиент, но ще имате улеснения и време да разширите бизнеса си. Ето още 4 причини, които несъмнено правят живота ви по-лек:

Причина № 4: Центърът за изпълнение изпраща поръчки всеки ден

Когато вие сам подготвяте пратките, едно от трудоемките неща е, че може да изпращате определен брой пратки на ден и то само от понеделник до петък. Но се случва да се появят спешни поръчки, които не търпят отлагане. Повечето центрове за изпълнение работят денонощно, дори и уикенда, при което поръчките, направени чрез центъра, могат да се доставят на клиента много по-бързо.

Например повечето фулфилмънт центрове изпращат поръчките в рамките на 1 работен ден, ако са направени до определено време, без значение в кой ден от седмицата е. Вижте как влияе забавянето на изпращането на пратките.

Центровете за изпълнение са специализирани в доставките през пиковите моменти в годината – Черен петък, Коледа, Нова Година, празници… Така избягвате момента, в който трябва да наемете допълнителен персонал и след това да го освободите.

Причина № 5: Фулфилмънт центровете ви позволяват да продавате и в други страни

Международните продажби и доставки могат да бъдат фактор в разширяването на вашия бизнес.  Не при тях разходите са значително по-високи и често се налага да се попълват митнически формуляри, и допълнителни документи за всяка пратка.

Да речем, че искате да продавате продуктите си в друга страна от ЕС или страна извън ЕС – вие можете просто да изпратите продуктите си директно от вашата фабрика до фулфилмънт центъра и те да се погрижат за всички неизбежни бюрократични изисквания при изпращане на вашите поръчки. По този начин, получавате редица предимства, защото центровете са в договорни отношение с повечето куриери и цените са доста по-ниски, а и вие си спестявате да се занимавате с бумащината. Освен това, получавате възможност да предложите по-ниска цена при доставката на вашите международни пратки.

В случай, че имате желание и намерение да разширите бизнеса си на международни пазари, центърът за изпълнение има експертизата да ви улесни и да направи ежедневието ви с по-малко напрежение. 

Причина № 6: Центърът за изпълнение  ви позволява да се концентрирате върху основната си работа

Когато с партньора ви за първи път сте стартирали вашия онлайн магазин, били сте радостно развълнувани всеки път, когато получите поръчка, нали?

Но това, което започва като забавление, в определени моменти се превръща в досадно напрежение от недостиг на време, тъй като например, около Коледа прекарвате няколко дни в суетнята на опаковане на всяка поръчка и изпращането й.

С развитието на бизнеса ви ще откриете, че въвеждането на нови продукти, маркетингови стратегии и увеличаване на броя поръчки ще са нещата, които носят радост и удовлетворение от работата ви. Но за да се съсредоточите върху силните ви страни, което най-вероятно няма нищо общо с поддържането на склад, незаобиколим фактор за това е възлагане изпълнението на поръчките ви на фулфилмънт център, което ви спасява от досадните моменти във вашата дейност. 

Причина № 7: Центърът за изпълнение  може да ви позволи да продавате през множество канали

Използвайки фулфилмънт център, получавате възможност да продавате едновременно през множество канали – собствен сайт, eMAG, Amazon и други. Повечето центрове имат готови интеграции с платформите за онлайн магазини и добавянето на нов канал е въпрос само на допълнителна настройка. По този начин можете да достигнете до повече клиенти, използвайки популярни платформи. Статистиката показва, че вероятността един клиент да закупи продукт от сайта на eMAG или Amazon е по-голяма, отколкото от сайт, на който попада за първи път. 

Споделихме 7 предимства, които получавате в случай, че се доверите на фулфилмънт център. Ако имате въпроси и колебания, може да се свържете с нас за безплатно ДЕМО.

До скоро!

Author: Kalina Kaludi